North Empire Fest - The Bands

Sorry, but after this sentence the language will change to Dutch, for this one post only.

Vanaf vandaag zullen we hier elke dag een band uitlichten die op zaterdag 17 november zal spelen op North Empire Fest 1. In totaal 10 bands, dus 10 dagen een update.
Voor praktische info over North Empire Fest kun je terecht bij de vorige post (hieronder).

- laatste update: 16 november -

Morgen is het zover! North Empire Fest 1. Daarbij hebben we nog één band om uit te lichten: Crazy Arm, afsluiter morgen. Deze met folk doorspekte punk rock band uit Plymouth, UK heeft al menig muziekliefhebbers hart sneller doen laten kloppen. Het is werkelijk een wonder dat deze band nog niet in een uitverkochte Melkweg staat, en voordat dit gaat gebeuren kunnen we er dus nog even van genieten in een wat kleinere setting. Deze band staat garant voor een wervelende live show. Vul hier verder nog maar 100 zinnen vol lovende woorden in over geniale muziek, shows, tours en teksten, maar luister maar naar hun laatste single “Bandalito”en je weet waarom je North Empire Fest absoluut niet mag missen*.* Facebook Crazy Arm

De Londense band Apologies, I Have None is een Europees punk rock pareltje. Dit jaar kwam het debuutalbum “London” uit met daarop een en al kwaliteitsnummers. Het album heeft uitsluitend lovende kritieken ontvangen. Dat komt omdat deze band het voor elkaar heeft gekregen om een geheel eigen sound te creëren, welke misschien het best valt te omschrijven als door punk beïnvloede rock. Engeland is al helemaal om en Europa is als volgende aan de beurt. Dat de Bakkerij overmorgen om gaat is alleen een kwestie van tijd. Zie en luister hier het prachtige “Clapton Pond”.
Website Apologies, I Have None

Omdat Sweet Empire heeft afgezegd en om toch nog goed uit te komen met bands uitlichten, hebben we het vandaag over de vervangende 2 bands. Het maakt het enigszins makkelijk omdat beide bands in hetzelfde genre vallen. Fair Do’s en Almeida spelen namelijk allebei snelle technische en melodieuze skate punk. Fair Do’s komen uit het noorden van Engeland en Almeida komt dan weer uit het absolute zuiden van het eiland. Samen zijn ze op tour door Europa en konden nog een show op 17 november gebruiken. We hoeven niet te melden dat deze bands weten hoe ze moeten KNALLEN, ja, met hoofdletters. Zie hier wat de jongens van Fair Do’s allemaal uithalen op tour en Almeida heeft wel eens in een keuken gespeeld.
Facebook Fair Do's
Facebook Almeida

Wat moeten we nou nog schrijven over Drunktank? Deze Haagse band bestookt het punk rock publiek al sinds 2003 met hun skate punk. Snel, melodieus en met een hoog meezinggehalte staat deze band garant voor een denderende live set. Hier en daar is zelfs een vleugje 80’s metal te bespeuren. In 2010 kwam hun debuut album “The Infamous Four” uit, welke barst van de knallende hits. Deze ervaren mannen weten wat we willen en dat komen ze brengen! Beluister alhier “Last One Standing” (leuk spelletje voor in de pit misschien!?)
Website Drunktank
Twice The Same mixt funk met punk, noem het punkfunk, funkpunk, pfunk, of wat dan ook. Feit is dat het rockt als een malle molen! Begonnen als duo, tijden gespeeld als trio, is de band sinds kort een kwartet. Ronkende bas, gedreven drums, gierende gitaren en snerpende zang. Alle ingredienten om menig zaal op zijn kop te zetten. Dat gaan ze 17 november zeker ook in de Bakkerij doen. Bekijk hier een nieuw nummer.
Website Twice The Same

De mannen van Translated zijn al wereldberoemd in de regio van de IJmond. Menig zaal waar deze band is geweest is met de grond gelijk gemaakt. Hun optredens een feest noemen is een understatement. Ondertussen is heel Nederland en zelfs het buitenland ook al niet meer veilig, Schotland mag blij zijn dat het nog bestaat. Laten we hopen dat ze de Bakkerij in ieder geval niet afbreken totdat North Empire Fest afgelopen is. Hun muziek is recht-toe-recht-aan Epitaph-esque punk rock, zoals het hoort. Luister maar naar “Eyesight To Blind”.
Facebook Translated

Harsh Realms is een jonge band, dit jaar opgericht, maar hebben in korte tijd al laten zien dat deze band vol met talent zit. Dat was ook wel te verwachten met ruime ervaring in andere punk rock bands. Deze Roosendaalse jongens weten wel hoe een goed punk rock nummer moet klinken. Hun eerste release is ook al een feit, een 7” op White Russian Records. Op deze 7” staan 2 knallers van jewelste, welke niet onder doen voor het werk van Hot Water Music, Red City Radio en ander ‘gruff punk’ materiaal. Wij kijken ernaar uit deze band live te ervaren! Luister hier alvast naar “Chemistry” zodat je weet wat je kunt verwachten.
website Harsh Realms

Het Zuid-Hollandse Coral Springs breekt gelukkig met het verwijt dat punk rock voornamelijk een mannending is. Deze band heeft namelijk een zangeres, en wel eentje met een dijk van een stem. Met een voorliefde voor pop punk zoals we dat kennen van New Found Glory en No Trigger komt deze band naar de Bakkerij om te laten zien dat we rekening met ze moeten gaan houden. Een week na de show in de Bakkerij komt namelijk hun debuut EP “Greeting From…” uit. Wij verwachten een mooi voorproefje en misschien al wel een EPtje aan te kunnen schaffen. Beluister hier alvast “Bearing Expenses”, dat ook op de EP zal staan.
website Coral Springs

Winston is een band die in de regio al hoge ogen heeft gegooid. Met fenomenale optredens o.a. in de IJmond popprijs en op Beeckestijnpop heeft deze band bewezen bol te staan van het talent. Zelf omschrijven ze hun muziek als een combinatie van Red Hot Chili Peppers en Foo Fighters, met een focus op de lagere tonen. Deze Castricummers zullen dan ook het hele dorp op de grondvesten doen schudden.
Zie hier “Don’t Throw Everything Away” op Beeckestijnpop.
website Winston

Mantis is een band uit de IJmond, opgericht in november 2009. Deze vijf mannen zijn geïnspireerd door bands als Avenged Sevenfold en Metallica, oftewel, ze spelen progressive hardrock. Ruig, hard, melodieus en vernieuwend zijn de kernwoorden. Dat ze North Empire Fest zullen openen met een knallende set is een feit.
Check hier de promo voor ‘Find My Way’, welke binnenkort zal verschijnen.
website Mantis

Wednesday, 7 November 2012, 12:10 North Empire